ajax loader

7οι και 8οι Αγώνες Εργασίας (ΑΚΙ) Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Βόνιτσα

Το διήμερο των αγώνων ΑΚΙ Ελληνικών ιχνηλατών στη Βόνιτσα και συγκεκριμένα στα Ακαρνανικά Όρη, έχει περάσει στην ιστορία. Μια ακόμη «γιορτή» του ΕΙ ξεχωριστής σημασίας, αφού έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων στο μέρος αυτό, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες την πρώτη μέρα, αλλά αρκετά καλές τη δεύτερη, «έγραψε» τη δική της ιστορία!

Η αρχική σκέψη του ΟΦΕΙ, αλλά και του Δ.Σ. του Κ.Σ. Βόνιτσας, ήταν οι αγώνες να πραγματοποιηθούν στις κορυφές των Ακαρνανικών.

Όμως οι κακές καιρικές συνθήκες της πρώτης μέρας (ισχυροί άνεμοι) και μετά από συζήτηση και συμφωνία με το Δ.Σ. του Κ.Σ. Βόνιτσας, αποφασίσαμε ως διοργανωτής Όμιλος να κάνουμε τον αγώνα στον κάμπο της περιοχής Βάτου από όπου αρχίζουν να ορθώνονται οι πιο ψηλές κορυφές των Ακαρνανικών, για να βοηθήσουμε περισσότερο τους κυναγωγούς και τους σκύλους. Επομένως και ο βαθμός δυσκολίας των τερέν ήταν πολύ μικρότερος και οι διαδρομές «καθίσματος» εξίσου πολύ πιο μικρές.

Και τη δεύτερη μέρα όμως κάναμε στο ίδιο μέρος τον αγώνα λόγω ενός προβλήματος με την εταιρεία που φτιάχνει τις ανεμογεννήτριες στις κορυφές, η οποία θα είχε κλειστό το δρόμο προς το τρίτο τερέν. Οφείλω όμως να πω, ότι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν στο «μήκος κύματος» να γίνουν οι αγώνες και τη δεύτερη μέρα στο ίδιο μέρος , αν και επικρατούσαν αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Δε θα σχολιάσω περαιτέρω!

Θέλω εκ μέρους του Δ.Σ. του ΟΦΕΙ να ευχαριστήσω τον Κ.Σ. Βόνιτσας στον οποίο είμαι μέλος, για τη συνεργασία και για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή. Αν και το άγχος τους ήταν πολύ μεγάλο λόγω της «παρθενικής» τους μεγάλης εκδήλωσης, νομίζω ότι όλα έγιναν όπως τα είχαμε προγραμματίσει.

Μπράβο λοιπόν σε όλα τα παιδιά και τον πρόεδρο Αθήνη Σπύρο, αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν για να «στηθεί» όλη αυτή η εκδήλωση. Ευχαριστούμε το χορηγό των αγώνων κύριο Καραμανίδη Ευάγγελο και Υιός – είδη κυνηγίου Πρέβεζα , τους «τοπικούς άρχοντες» και το δήμαρχο κύριο Αποστολάκη Γεώργιο για τη στήριξή τους, καθώς και το «Δημοκρατία Κυνήγι» που ήρθε στα Ακαρνανικά Όρη και κάλυψε τους αγώνες. Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά αυτούς που ήρθαν από πολύ μακριά.

Σε αυτούς τους αγώνες έσπασε το ρεκόρ συμμετοχών από μακριά, αφού είχαμε συμμετέχοντες από Καβάλα, Παραμυθιά, Σαλαμίνα, Λαμία, Κεφαλονιά, Γιάννενα, Κόρινθο. Ευχαριστούμε τους τρεις συμμετέχοντες από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι έδειξαν ότι και ο νομός μας έχει κάτι να δώσει στην Αγωνιστική Κυνοφιλία, αλλά ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Χαλιμούρδα Βασίλη και το γιό του που συμμετείχαν στους αγώνες και ήταν μέλη του Κ.Σ. Βόνιτσας. Ευχαριστούμε τους κριτές Φωτακόπουλο Νίκο και Παπαγεωργίου Θανάση και τους βοηθούς κριτών και τους οδηγούς των τερέν για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ονομαστικά………

Ηλίας Μάνος (μέλος Δ.Σ. ΟΦΕΙ ), Ζαρκαδούλας Αποστόλης, Σακκάς Θεόδωρος, Πραμαγγιούλης Πάνος, Τσιμόπουλος Στέλιος (βοηθοί κριτών), Πραμαγγιούλης Γιώργος, Μπακοχρήστος Αλέκος, Μασούρας Αποστόλης (οδηγοί τερέν). Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες και να τους συγχαρώ για την κόσμια συμπεριφορά τους καθ όλη τη διάρκεια των προσπαθειών των διαγωνιζόμενων. Οι όποιες τυχόν παραλείψεις και μικροπροβλήματα νομίζω ότι ξεπεράστηκαν και θέλω να ζητήσω εγώ ως πρόεδρος του ΟΦΕΙ δημόσια συγνώμη στον κύριο Βενετσάνο Δημήτρη που κάποια μικροπαρεξήγηση τον έκανε να αποχωρήσει και να μην τρέξει τη δεύτερη μέρα. Αν ειπώθηκε κάτι παραπάνω, δεν ήταν με κακό σκοπό. Ελπίζουμε ότι ο κύριος Βενετσάνος θα τιμήσει με την παρουσία του, επόμενους αγώνες.

Και τις δύο μέρες είχαμε Ε.Ι. στη βαθμολογία:

Την πρώτη μέρα: Τον κύριο Παπαχρήστου Γεώργιο και Παπαχρήστου Νίκο από την Κόρινθο με το ζευγάρι Ερμής και Φρόσω με βαθμολογία μέσου όρου 121.5 βαθμούς και κατάταξη «Επαρκής». Οι κύριοι Παπαχρήστου έτρεξαν στο τερέν 2, τέταρτοι κατά σειρά (τελευταίοι του τερέν) την πρώτη μέρα των αγώνων και παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες κατάφερε να μπει στη βαθμολογία το ζευγάρι τους.

Τη δεύτερη μέρα: Στο ίδιο τερέν και δεύτερος κατά σειρά έτρεξε ο κύριος Καραδήμας Παναγιώτης με αγέλη έξι σκύλων, Δράκος, Ήρα, Παπαφλέσσας, Βολίδα, Μπουμπουλίνα, Μυρτώ και κατάφερε να μπει στη βαθμολογία με 120 Βαθμούς με τον χαρακτηρισμό «Επαρκής».

Συγχαρητήρια και στους δυο και σε όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς. Νικητής των διήμερων αγώνων, ο κύριος Παπαχρήστου με το ζευγάρι Ερμής – Φρόσω με 121,5 βαθμούς και κατάταξη “Επαρκής”, που αν δεν υπήρχε “συγκεκριμένη” κατάληξη στην καταδίωξη, θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη η βαθμολογία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για την εικόνα του διημέρου, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Ως πρόεδρος του ΟΦΕΙ ,ως κριτής εργασίας ιχνηλατών ομάδος 6, αλλά και ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΟΦΕΙ, οφείλω να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς διαδραματίζονται.

Ως ΟΦΕΙ έχουμε την ευθύνη της πορείας της φυλής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφέρουμε λανθασμένη εικόνα στους λάτρεις και τους φίλους του ΕΙ. Όπως είπα και στο λόγο μου στη λήξη της εκδήλωσης, η εικόνα των σκύλων του διημέρου δεν ήταν τέτοια που να μας αφήσει ευχαριστημένους. Και αν παραδεχτούμε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες το Σάββατο και τα σκυλιά είχαν δύσκολο έργο, την Κυριακή είχαμε μια πολύ καλή μέρα με λίγο δροσόπαγο τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά με τις πρώτες ηλιαχτίδες το έδαφος «γλύκανε»!

Η μορφολογία των τερέν πολύ πιο ευνοϊκή σε σχέση με τη «ράχη» και οι διαδρομές καθίσματος πολύ πιο κοντινές, πλην ελαχίστων περιπτώσεων και από άποψη απόστασης και μορφολογίας τερέν. Δυστυχώς όμως δε μπορέσαμε να δούμε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα και από περισσότερους ΕΙ. Που έπρεπε να αντηχούν οι βουνοπλαγιές από τις διώξεις, όπως γίνεται με τα εκπαιδευτικά με τους ντόπιους καθημερινά. Ίσως σε δύο τρεις περιπτώσεις με λίγο παραπάνω τύχη (σημαντικός παράγοντας στους ΑΚΙ) να είχαμε πολύ καλές ολοκληρωμένες προσπάθειες, όμως μείναμε μόνο με την εικόνα της πολύ καλής προσπάθειας και την αισιοδοξία ότι θα ξαναδούμε τα ζώα αυτά στο μέλλον να ξανατρέχουν. Δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας, διοργανωτές και κοιναγωγοί. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί και οι ΕΙ ακόμη πιο βελτιωμένοι! Σας μιλάω με σιγουριά. Υπάρχει φως και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε τώρα άρχισε η αγωνιστική κυνοφιλία.

Συνιστώ λοιπόν σε όλους τους ιδιοκτήτες ΕΙ, τους φίλους, λάτρεις και οπαδούς της φυλής, να μην ενθουσιάζονται εύκολα και να έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις.

Για όσους έχουν καβαλήσει ένα καλάμι και βρίσκονται στα σύννεφα με την παραμικρή λάμψη μιας «πυγολαμπίδας» και γράφουν φανφάρες και μεγάλα λόγια χωρίς πραγματικά να ξέρουν τι και πως ή έτσι τους είπαν να κάνουν, τους συνιστώ να κατέβουν γιατί μπορεί να προσγειωθούν ανώμαλα. Εμείς πρεσβεύουμε το πρότυπο και την αλήθεια και τα περί αποδείξεων και άλλων τέτοιων φράσεων που κυκλοφορούν, μόνο γέλια μας προκαλούν! Εμείς θέλουμε ο ΕΙ να φτάσει πολύ ψηλά και μορφολογικά και εργασιακά και τα παντός βουνού και παντός καιρού, καθώς και οι εξοντωτικές διώξεις και άλλα πολλά, που τόσο εύκολα γράφουν και λένε πάρα πολλοί, θα πρέπει να μπορούν και να τα δείξουν.

Οπότε όποιος δεν έχει εικόνα μιας διοργάνωσης καλό θα είναι να διασταυρώνει πληροφορίες (όχι καφενείου) και μετά να διαμορφώνει άποψη και να γράφει! Διότι όσοι τους ακούν ή τους διαβάζουν, γελάνε!

Άλλωστε δεν είναι ένας και δύο οι κυναγωγοί που πήραν μέρος σε αυτούς τους αγώνες, και είπαν πόσες δυσκολίες αντιμετώπισαν και πόσο μεγαλύτερες θα υπήρχαν στις κακοτράχαλες κορυφές των Ακαρνανικών που είχε προαποφασιστεί να γίνουν οι αγώνες. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι όλοι οι κυναγωγοί ήταν άψογοι, με αθλητικό πνεύμα και ευγένεια. Τους συγχαίρουμε και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε και σε άλλους αγώνες, διότι η διάρκεια είναι αυτή που θα δείξει ότι ένας σκύλος (σκύλοι) είναι καλός και όχι ένας μόνο αγώνας. Άλλωστε οι αποτυχίες, και η κακή τύχη, είναι μέρος των αγώνων!

Να είστε καλά και σας περιμένουμε όλους στους αγώνες στις Σέρρες 23/24 Φλεβάρη 2019 και στη γιορτή για την επέτειο των 60 χρόνων Ελληνικός Ιχνηλάτης!

Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ΟΦΕΙ

 

 

Επιλογή Γλώσσας »