ajax loader

3οι και 4οι Αγώνες Εργασίας (ΑΚΙ) Ελληνικού Ιχνηλάτη

Ο Σεπτέμβριος του 2018 θα μείνει για πάντα στην ιστορία, αφού στις μέρες του έγιναν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες ΑΚΙ Ελληνικών ιχνηλατών από τον ΟΦΕΙ. Αυτή τη φορά ο ΟΦΕΙ ταξίδεψε στην όμορφη Καβάλα όπου σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Καβάλας και Ελευθερούπολης, διοργανώσαμε το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της ιστορίας των ΑΚΙ ιχνηλατών και μάλιστα αυτοί οι αγώνες είναι και οι πρώτοι που διοργανώνονται στη Μακεδονία. Μία ακόμη πρωτιά για τη Μακεδονία μας και στο γεγονός αυτό , “προστίθενται” με κεφαλαία γράμματα οι δύο κυνηγετικοί σύλλογοι, οι οποίοι είναι αυτοί που πρώτοι φιλοξένησαν τους αγώνες της Εθνικής μας φυλής στη Μακεδονία.

Ο Κ.Σ. Καβάλας και ο Κ.Σ. Ελευθερούπολης, έχοντας στο “τιμόνι τους”, δύο πολύ δραστήρια και άξια παλικάρια, τον Κώστας Καλαϊτζίδης και το George Rinotas Georgia Efstratiou αντίστοιχα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνεργάστηκα με τέτοιους ανθρώπους, διότι είναι άνθρωποι ντόμπροι και σταράτοι, δεν εθελοτυφλούν και μάχονται ανιδιοτελώς για το καλό της Κυνοφιλίας. Συγχαρητήρια και στους δυο σας.

Το Σαββατοκύριακο των αγώνων έκλεισε με επιτυχίες και τις δύο ημέρες.

Σε αυτούς τους αγώνες είχαμε νικητές σκύλους στην κατηγορία “ζευγάρι” , αντίθετα με τους προηγούμενους που κέρδισαν σκύλοι στην κατηγορία “σόλο”.


Την πρώτη ημέρα:

3οι και 4οι Αγώνες Εργασίας (ΑΚΙ) Ελληνικού Ιχνηλάτη

O Χρήστος Κοκορέντζας με ζευγάρι τον TEAM ILIADIS Ίωνα ΒΕΚ-138284 και την TEAM ILIADIS Ίρις, κατάφερε να μπει στη βαθμολογία με μέσο όρο αρχικά 131 βαθμούς αλλά λόγω της καθυστερημένης επαναφοράς των σκύλων του επιβλήθηκε ποινή 10 βαθμών όπως ορίζουν οι κανονισμοί και η βαθμολογία διαμορφώθηκε στους 121 βαθμούς ως μέσος όρος του ζευγαριού με χαρακτηρισμό Επαρκής. Συγχαρητήρια Χρήστο σε σένα και στο ζευγάρι σου.

Τη δεύτερη μέρα:

3οι και 4οι Αγώνες Εργασίας (ΑΚΙ) Ελληνικού Ιχνηλάτη

Ο Νικος Χριστινα Πανου και ο George Rinotas Georgia Efstratiou με το ζευγάρι Θαλής Davaros Deskatis ΒΕΚ – 145829 και Λητώ Davaros Deskatis ΒΕΚ-151876 είχαν μια πολύ καλή παρουσία και κατάφεραν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά να φτάσουν σε αποτέλεσμα και να ακολουθήσει μια σφιχτή δίωξη. Αξιοσημείωτο στην επιτυχία αυτή, είναι η προσέγγιση (ιχνηλασία – πλησίασμα) του λαγού, η οποία έγινε πολύ γρήγορα, καλπάζοντας όπως λέει το στάνταρ, ΌΤΑΝ οι συνθήκες είναι ιδανικές και ο “ντορός καίει”, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση και ασφαλώς όταν και τα σκυλιά έχουν την ικανότητα. Η αρχική βαθμολογία του ζευγαριού ήταν 170 βαθμοί , αλλά δυστυχώς υπήρξε και εδώ καθυστερημένη επαναφορά των σκύλων και επιβλήθηκε η ποινή των 10 βαθμών. Η βαθμολογία διαμορφώθηκε στους 160 βαθμούς με χαρακτηρισμό Εξαίρετο! Εδώ να σημειώσω ότι και με 170 βαθμούς αν έπαιρνε, πάλι ο χαρακτηρισμός θα ήταν ο ίδιος. Συγχαρητήρια στους δύο κυναγωγούς και στους σκύλους τους.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι……..και τις δύο ημέρες οι επιτυχίες έγιναν στο τερέν που ήμουν κριτής εγώ και θέλω σας τονίσω ότι έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά την πρώτη ημέρα για να πιστωθούν οι επιτυχίες στους συγκεκριμένους σκύλους. Με μεγάλη σωματική προσπάθεια , αλλά και λόγω εμπειρίας, κατάφερα να δω τους λαγούς, κάτι που αν για ορισμένους φαίνεται απλό και ευκόλως εννοούμενο, σας διαβεβαιώ ότι χωρίς να θεαθεί το θήραμα, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα πάρει ο κριτής “πάνω του” την κατάσταση και μη συγκρίνετε τόσο εύκολα μια περίπτωση και βάζετε σε ένα τσουβάλι όλες τις υπόλοιπες που προέκυψαν ή που θα προκύψουν στο μέλλον. Η αναφορά μου αυτή έγινε για ευνόητους λόγους…..! Και νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο……….!!!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κυναγωγούς που ήρθαν να συμμετάσχουν στους αγώνες του ΟΦΕΙ και όλους τους θεατές που κράτησαν μια πολύ καλή συμπεριφορά στα τερέν.

Το αθλητικό πνεύμα των κυναγωγών είναι άξιο συγχαρητηρίων και σε αυτούς τους αγώνες, όπως και η συμπεριφορά τους απέναντι στους κριτές και τους κανονισμούς. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, κυναγωγούς και θεατές. Θέλω να ευχαριστήσω τον “ακούραστο” Θανάση Γκόπη και τον άνθρωπο που εκτός του ότι είναι ο πρώτος Έλληνας κριτής μορφολογίας και εργασίας των ομάδων 6 και 7, είναι αυτός που μπορεί να είναι παντού και να τα καταφέρνει εξίσου καλά σε όλα. Είναι ο Giannis Fragidis! Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και τους δύο για όλα όσα κάνετε για τον ΕΙ. Να στε καλά και δυνατοί γιατί έρχονται κι άλλες πολλές εκδηλώσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημόσιους φορείς που συνέβαλαν για να πραγματοποιηθούν και αυτοί οι αγώνες, Δασαρχείο Καβάλας, υπεύθυνο τμήμα εγκρίσεων του Υπουργείου και επίσης την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΚΟΕ και το Δ.Σ. του καθώς και την πρόεδρό του κυρία Γαλανού Ιωάννα για όλη τη στήριξη. Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΚΟΕ για τη γρήγορη εξυπηρέτηση ώστε να εκδοθούν τα βιβλιάρια εργασίας. Κατέβαλαν όντως κάθε δυνατή προσπάθεια και ήμασταν εμπρόθεσμοι.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το George Nasikas για τα μετάλλια και τα βραβεία συμμετοχών που μας έφτιαξε και τώρα αλλά και όλα ως σήμερα.

Εις το επανιδείν φίλοι και λάτρεις της φυλής και να θυμάστε αυτό……..να έχετε μεγάλες απαιτήσεις από τα σκυλιά σας και μη δικαιολογείτε εύκολα τις καταστάσεις. Η εύκολη δικαιολογία δεν είναι λύση, αλλά διαιωνίζει και πολλές φορές μεγαλώνει τα προβλήματα. Να στε όλοι καλά. Καλή αντάμωση!

Επιλογή Γλώσσας »