ajax loader
Η διήμερη γιορτή του ΕΙ στην Πτολεμαΐδα έχει περάσει πλέον στο παρελθόν. Για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη πόλη διοργανώθηκε σύνθετη εκδήλωση του ΟΦΕΙ και με τον Κ.Σ. Εορδαίας συνεργαστήκαμε επίσης για πρώτη φορά. Κι όμως……όλα έδειχναν ότι είχαμε κάνει ξανά και ξανά εκδηλώσεις μαζί. Όλα ήταν όπως έπρεπε κι ας ήταν η παρθενική τους εκδήλωση. Ακόμα και οι πιο μικρές παραλήψεις δε φάνηκαν καν, αφού μέχρι και την έναρξη των εκδηλώσεων είχαν διευθετηθεί. Συγχαρητήρια στον Κ.Σ. Εορδαίας, τον Πρόεδρό και το συμβούλιό του. Συγχαρητήρια στη θηροφυλακή και σε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την Εθνική φυλή. Ένα μεγάλο μπράβο θα θέλαμε να πούμε επίσης σε ένα απλό μέλος του Κ.Σ. Εορδαίας και μέλος του ΟΦΕΙ,Ανέστης Πανταζής, που χωρίς να είναι στο Δ.Σ. έτρεξε και μόχθησε για όλα, ώστε να γίνουν έτσι όπως είχαν αποφασιστεί. Η αγάπη του για την Εθνική φυλή και το Σύλλογό του, έφταναν ώστε να τρέχει μέχρι και την τελευταία στιγμή για όλα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στο μέλος του ΟΦΕΙ Αποστολης Μητατσελης
, που εκτός τη βοήθεια που πρόσφερε για την οργάνωση της εκδήλωσης, βοήθησε να φυλαχτούν στο χώρο του σκύλοι των συμμετεχόντων και έκανε χρέη γραμματείας μιας και δεν είχαμε μαζί μας άλλο μέλος του Δ.Σ. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που συμμετείχαν και στήριξαν με την παρουσία τους ή τη συμμετοχή τους, τις εκδηλώσεις του ΟΦΕΙ. Μπράβο σε όλους!
Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στη μεγάλη συμμετοχή των κυναγωγών και κατόχων ΕΙ, αφού η τοποθεσία της Έκθεσης κατέκλυσε από 50 και πάνω ΕΙ, αριθμός που θυμίζει περισσότερο εκθέσεις όλων των φυλών ή εκθέσεις μεγάλων πόλεων που έχει κάνει στο παρελθόν ο ΟΦΕΙ συγκεντρώνοντας και 100 σκύλους της φυλής μας! Μπράβο στην Πτολεμαΐδα και τους φίλους των γύρω νομών που τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους τη γιορτή του ΕΙ. Ένα μεγάλο μπράβο σε δύο φίλους του ΕΙ και του ΟΦΕΙ που ήρθαν από πολύ μακριά. Τον Αργυριος Ροπουλος από Αλεξανδρούπολη που συμμετείχε με σκύλους στην έκθεση, αλλά και όλο το διήμερο και τον Σαββας Αντωνιτσας που ήρθε για να παρακολουθήσει αυτή τη διήμερη γιορτή του ΟΦΕΙ για πρώτη φορά από τη Σκιάθο.Συγχαρητήρια και στους δύο! Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τέλος, στον ακούραστο κριτή μας και αντιπρόεδρο του ΟΦΕΙ, Αθανάσιο Γκόπη.
Η μεγάλη δίψα για μάθηση των φίλων του ΕΙ, φάνηκε περίτρανα το Σάββατο το απόγευμα στο σεμινάριο που είχε προγραμματιστεί. Έφτασε η ώρα 11 μ.μ. και ο κόσμος ακούνητος στις καρέκλες του άκουγε με προσοχή όλα όσα ειπώθηκαν χωρίς να διαμαρτυρηθεί και χωρίς να δείχνει ότι κουράστηκε και πρέπει να αποχωρήσει. Αντιθέτως έδειχναν ότι ήθελαν να συνεχιστεί κι άλλο η ομιλία. Τέτοιες εικόνες δείχνουν τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για την Εθνική μας φυλή, αλλά και για το έργο το οποίο παράγουμε. Η τεράστια αυτή στήριξη, δίψα για μάθηση και αγάπη των φίλων για τον ΕΙ και τον ΟΦΕΙ, μας κάνει όλο και πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί και χαράξει ως πορεία και πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα ο ΕΙ θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένος και πιο σταθεροποιημένος.
Τα αποτελέσματα της έκθεσης έχουν ως εξής:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ
1) Καλύτερος αρσενικός και Π1
ΕΡΜΗΣ ΒΕΚ-163976 Ιδιοκτ. Βαϊρινός Δημητρ.
2) 2ος ΜΑΞ ΒΕΑ1-14066
Ιδιοκτ. Κωστογλίδης Σπύρος
3) 3ος ΤΖΑΚ ΒΕΑ1-14327
Ιδιοκτ. Τζιούμας Κώστας
4) 4ος ΔΙΑΣ ΒΕΑ1-14077
Ιδιοκτ. Τηλαβερίδης
ΝΕΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ
1) 1ος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΟΥ ΒΕΚ-174033 Ιδιοκτ. Κουρτσάρης Θεολόγος
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ
1) 1ος ΜΠΟΜΠΗΣ ΒΕΑ1-13720
Ιδιοκτ. Γκουνέλας Ιωάννης
ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΗΛΥΚΩΝ
1) 1η Καλύτερο θηλυκών και καλύτερη ημέρας (έκθεσης) ΤΖΕΝΑ ΒΕΚ-138013
Ιδιοκτ. Γεροντίδης Στέφανος
2) 2η ΠΙΤΣΑ ΒΕΑ2-14063
Ιδιοκτ. Γκουνέλας Ιωάννης
3) 3η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΓΙΑΤΑΚΙ ΑΥΓΗΣ
ΒΕΚ- 167080
Ιδιοκτ. Ρόπουλος Αργύρης
4) 4η. ΣΑΡΑ ΒΕΚ-160410
Ιδιοκτ. Βαϊρινός Αθανάσιος
ΝΕΩΝ ΘΗΚΥΚΩΝ
1) 1η ΗΡΑ ΒΕΑ1- 14328
Ιδιοκτ. Κωστογλίδης Σπύρος
2) 2η ΟΡΜΗ ΒΕΚ-179029
Ιδιοκτ. Νίκου Γρηγόρης
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΗΛΥΚΩΝ
1) 1η ΣΕΝΑ ΒΕΑ1-13044
Ιδιοκτ. Τόπκας Κωνσταντίνος
2) 2η ΜΑΓΔΑ ΒΕΑ1-13717
Ιδιοκτ. Γκουνέλας Ιωάννης
3) 3η ΜΕΝΙΑ ΒΕΑ1-13684
Ιδιοκτ. Πανταζής Ανέστης
4) 4η ΡΙΤΑ ΒΕΑ1-13718
Ιδιοκτ. Γκουνέλας Ιωάννης
Ο μοναδικός σκύλος που πιστοποιήθηκε με Π1 είναι ο ΕΡΜΗΣ ΒΕΚ-163976 με χαρακτηρισμό “Επαρκής”
-Μια διευκρίνιση για όσους δεν παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση. Όλα τα σκύλα που διακρίθηκαν στην έκθεση αξίζουν συγχαρητήρια. Στις εκθέσεις όμως διακρίνονται οι σκύλοι με βάση το επίπεδο των σκύλων που υπάρχουν στην έκθεση την ημέρα εκείνη. Όπως και όταν μια κατηγορία έχει μόνο ένα σκύλο αναγκαστικά ο σκύλος αυτός είναι πρώτος όποτε και κερδίζει την κατηγορία! Η μεγαλύτερη διάκριση για τους ΕΙ στη μορφολογία είναι το Π1, όπου ανάλογα την κατάταξη θα παίξει στο πολύ καλός,στο εξαίρετος ή το CAC αντίστοιχα στο βαθμολογικό πίνακα της έκθεσης, όπως και τα εξαίρετα σκυλιά μορφολογικά που είναι εκτός Π1, διότι δεν έχουν το ιδανικό βάρος ή ύψος για πολύ λίγο. Γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή από τους λάτρεις όταν ακούν ή βλέπουν διακρίσεις σκύλων, για να έχουν μια πιο ασφαλή άποψη. Και όπως έχουμε πει επανειλημμένως, σκύλοι που έχουν πάρει Π1 εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής εργασίας και αργότερα να πιστοποιηθούν με Π2, για τον όμιλο είναι σα να μην έχουν πάρει τίποτα. Ελπίζουμε ότι η διευκρίνιση αυτή θα βοηθήσει αρκετούς φίλους για να ψάξουν πιο σωστά για τη σωστή εκτροφή! Να στε όλοι καλά και ραντεβού το άλλο Σαββατοκύριακο στο Αίγιο για τους ΑΚΙ όλης της ομάδος 6.
Επιλογή Γλώσσας »