ajax loader

Χαμόγελα, γιορτινή διάθεση, αθλητικό πνεύμα, πάθος για αγωνιστικότητα, αδρεναλίνη στα ύψη, ανυπομονησία για συμμετοχή, πάθος για επανάληψη, συνεργασία, υγιής συναγωνισμός και πολλά άλλα συναισθήματα που συνθέτουν το παζλ μιας άκρως επιτυχημένης γιορτής της Κυνοφιλίας, ήταν όλα αυτά που είδαμε και επικράτησαν το αγωνιστικό διήμερο στη Λειβαδιά. Όλα ήταν άψογα! Ο Κ.Σ. Λιβαδειάς με τον πρόεδρό του Καβαθούλη Στάθη και όλα τα παιδιά που ήταν δίπλα μας καθ όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι καταπληκτικοί κυναγωγοί οι άψογοι θεατές, κριτές και μέλη του Δ.Σ. του ΟΦΕΙ, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και δίνουν πλέον το στίγμα. Ότι κάτι όμορφο, υγιής και πρωτόγνωρο για την Ελληνική αγωνιστική Κυνοφιλίας στους ιχνηλάτες…….. ξεκινάει! Το μόνο που μας στεναχώρησε λίγο όλους μας, ήταν το τέλος και ο αποχωρισμός, που έδειχνε στα πρόσωπα, στα λόγια και στις κινήσεις όλων μας, το εξής……..τι κρίμα που τελείωσε!!! Όμως όλοι μας υποσχεθήκαμε για νέο ραντεβού στα βουνά κάποιας άλλης γωνιάς της Ελλάδος και του χρόνου ξανά και στη Λειβαδιά!!! Φύγαμε όλοι με τις καλύτερες αναμνήσεις και όλοι μας σήμερα Δευτέρα ξεκινήσαμε την καθημερινότητά μας με άλλη διάθεση. Να ευχαριστήσουμε λοιπόν όλους τους κυναγωγούς, ανεξαρτήτως φυλής, τους θεατές, τους θηροφύλακες του συλλόγου, το Δασαρχείο, το Υπουργείο, τον ΚΟΕ, τα παιδιά που βοήθησαν σε όλα , τον Κ.Σ. Λιβαδειάς, τους βοηθούς των κριτών και όλους όσους συμμετείχαν έστω και λίγο γι αυτή τη μεγάλη επιτυχία στη Λειβαδιά! Μπράβο σε όλους! Ο ΟΦΕΙ το ήθελε, το τόλμησε πρώτος και τώρα θα προχωρήσουμε μαζί γιορτάζοντας κάθε βδομάδα και σε άλλη γωνιά της Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον κριτή και αντιπρόεδρο του ΟΦΕΙ Αθανάσιο Γκόπη που ταξίδεψε και στη Λιβαδειά ( πριν μια εβδομάδα στην Κρήτη!!!) για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως κριτής εργασίας ιχνηλατών. Στο δεύτερο αυτό αγώνα του πρωταθλήματος και πρώτο μέχρι στιγμής στην Ηπειρωτική Ελλάδα, είχαμε στις συμμετοχές, εκπροσώπηση από τη μεριά των εκτροφέων ΕΙ, τον Παναγιώτη Καραδήμα. Τον ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του και ελπίζουμε να συνεχιστεί και από άλλους. Επίσης να ευχαριστήσουμε και ιδιαιτέρως αυτούς που συμμετείχαν από μακριά, τον Αλαμάνο Γιώργο από Κάρυστο με αγέλη Ιταλικών ιχνηλατών, τον Παρασκευόπουλο Τάσο από Τρίπολη με ΕΙ και τον Παπαχρήστου Γιώργο από αρχαία Κόρινθο επίσης με ΕΙ. Αν ξεχνάμε κάποιον, τον ευχαριστούμε επίσης. Τέλος να ευχαριστήσουμε τους βοηθούς κριτών, Καβαθούλη Στάθη, Ηλία Μάνο και το Βελαώρα Γιάννη, όπως και τους οδηγούς των τερέν!
Το διήμερο από καιρικές συνθήκες και συνθήκες ιχνηλασίας δεν ήταν και το καλύτερο, όμως όλοι οι κυναγωγοί προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο με τους ιχνηλάτες τους. Το Σάββατο είχαμε από το βράδυ βροχή και το πρωί για δύο ώρες ψιλόβροχο. Ο κύριος Παπαχρήστου με το ζευγάρι Φρόσω ΒΕΑ 1 και ΡΟΖΑ ΒΕΑ 1, κατάφερε να ξεφωλιάσει από την αρχή της διαδρομής και να μπει για άλλη μια φορά στη βαθμολογία με μέσο όρο 143 βαθμούς με χαρακτηρισμό ΚΑΛΟΣ. Οι πρώτοι κυναγωγοί ασφαλώς και ήταν πιο ευνοημένοι λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως όλοι είχαν την ευκαιρία τους από θέμα ντορών. Αρκετά καλές προσπάθειες είχαμε και από τους Καραδήμα Παναγιώτη που έτρεξε εξίσου πρώτος στο άλλο τερέν, αλλά και τον Αλαμάνο Γιώργο με την αγέλη Ιταλικών ιχνηλατών, που δυστυχώς δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα για να μπουν στη βαθμολογία. Και όλοι όμως οι άλλοι κυναγωγοί έκαναν την προσπάθειά τους, που όμως από όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συνθήκες ιχνηλασίας που επικρατούσαν στο έδαφος, δεν ευνοούσαν τους ιχνηλάτες να ξετυλίξουν το ταλέντο τους. Την Κυριακή είχαμε ακόμη πιο άσχημο καιρό, φυσούσε όλη νύχτα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και δυστυχώς δε μπόρεσε κανένας από τους ιχνηλάτες να φέρει αποτέλεσμα μετά και από παρατάσεις που δόθηκαν από τους κριτές. Άτυχος μπορεί να θεωρηθεί ο κυναγωγός Αργύρης Θεοφανόπουλος που πέντε με δέκα λεπτά μετά την δεκαπεντάλεπτη παράταση που του δόθηκε και αφού ήταν τελευταίος και δε θα έκλεβε χρόνο κανενός αφού έλειξε ο αγώνας, κράτησε τα σκυλιά στο τερέν και ξεφώλιασε το λαγό. Του ευχόμαστε ολόψυχα την επόμενη φορά να ξεφωλιάσει μέσα στο επιτρεπτό χρονικό διάστημα και να μπει υψηλά στη βαθμολογία. Όπως και να χει όμως είχαμε επιτυχία έστω και τη μια μέρα και το διήμερο έκλεισε επιτυχημένο από όλες τις απόψεις.
Συνεχίζουμε λοιπόν την πορεία μας και δίνουμε ραντεβού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που έρχεται, που μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για συμμετοχές είναι πολύ μεγάλο και όποιοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να βιαστούν. Καλή αντάμωση φίλοι της Λιβαδειάς και σε λίγες μέρες όλοι μαζί στην συμπρωτεύουσα!

 

Επιλογή Γλώσσας »